Vouchere de încălzire pentru români. Când intră cei 700 de lei pe cardul de energie

Românii vor primi vouchere de încălzire și în acest an, suma pe care o vor primi beneficiarii fiind de 700 de lei.
  • Publicat:
Vouchere de încălzire pentru români. Când intră cei 700 de lei pe cardul de energie

În sezonul rece, mii de români vor primi un sprijin financiar semnificativ pentru a face față costurilor ridicate la energie. Voucherele de 700 de lei, acordate de două ori pe an, sunt destinate persoanelor cu venituri mici, oferindu-le un ajutor important pentru a acoperi facturile de încălzire.

Spre deosebire de anul trecut, când acest sprijin provenea din fonduri europene, în prezent, finanțarea este asigurată integral din bugetul de stat, în contextul unor constrângeri economice mai mari.

Cine beneficiază de voucherele de energie

Aceste vouchere sunt destinate pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei, inclusiv. De asemenea, se încadrează și pensionarii de invaliditate cu venituri similare, persoanele cu dizabilități severe, accentuate sau medii care câștigă sub acest prag, familiile care primesc alocație de susținere și cei care beneficiază de ajutor social. Acest sprijin financiar are ca scop să acopere o parte importantă din cheltuielile necesare pentru încălzirea locuințelor în perioada de iarnă.

Cum și când se distribuie cardurile de energie

Cardurile de energie au fost emise și distribuite prin intermediul Poștei Române, în parteneriat cu Ministerul Muncii, ANAF, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Premierul Marcel Ciolacu a confirmat recent că pensionarii afectați de recalcularea pensiilor vor continua să primească acest ajutor, fără ca noile pensii majorate să le afecteze eligibilitatea. Calculul se va baza pe ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare.

Ce tipuri de cheltuieli acoperă voucherele

Voucherele de energie pot fi utilizate pentru plata următoarelor cheltuieli de încălzire:

  • Facturi pentru energie electrică și termică furnizată centralizat
  • Gaze naturale
  • Butelii
  • Lemne de foc
  • Rumeguș
  • Cărbuni
  • Alte materiale utilizate pentru încălzirea locuințelor

Acest ajutor financiar are rolul de a sprijini persoanele cu venituri modeste, pentru ca acestea să nu întâmpine dificultăți în menținerea confortului termic în locuințele lor în lunile de iarnă. Astfel, voucherele contribuie la bunăstarea și siguranța lor în sezonul rece.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”