Vremea în prima săptămână din noiembrie 2024. Prognoza actualizată de ANM

Cum va fi vremea în prima săptămână din luna noiembrie 2024? Meteorologii susțin că a doua lună de toamnă vine cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă.
  • Publicat:
Vremea în prima săptămână din noiembrie 2024. Prognoza actualizată de ANM
Vreme caldă la început de noiembrie. foto: pixabay

În săptămânile următoare, temperaturile se schimbă radical în România. Dacă în luna octombrie a fost mai frig decât de regulă, luna noiembrie vine cu temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. 

Deși suntem în plin sezon de toamnă, temperaturile vor fi neașteptate în următoarele săptămâni. Vremea va fi mult mai caldă la început de noiembrie, conform meteorologilor. Astfel, vom avea zile în care gradele vor fi puține în termometru, dar și perioade cu valori peste cele obișnuite pentru această perioadă.

Vreme caldă la început de noiembrie

„Vremea va fi în general frumoasă, la începutul săptămânii, cu valori termice care se vor situa peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, local şi temporar cu nebulozitate joasã stratiformã, posibil asociatã cu burniţã sau ploaie slabã în nord-vestul teritoriului, iar noaptea şi în est şi în sud-est. Se va semnala ceaţã, dimineaţa, local în Transilvania şi Moldova şi pe arii restrânse în regiunile sudice şi sud-estice, iar noaptea, îndeosebi în depresiuni, în vest şi centru.

Vântul va sufla slab cu uşoare intensificãri în estul şi sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 23 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade Celsius, cu valori uşor mai ridicate pe litoral şi în deltă”, precizează ANM.

În săptămâna 28.10.2024 – 04.11.2024, temperaturile vor fi mai mari decât cele așteptate pentru perioada respectivă, în toată țara. Doar în vest, sud-vest și la munte, vor fi cantități de precipitații mai mari.

În primele zile din luna noiembrie vor fi aproximativ 18-20 grade Celsius pe timpul zilei, urmând ca noaptea să se înregistreze temperaturi de aproximativ 3-4 grade Celsius. În București, vremea va fi caldă, iar cantitățile de precipitații vor fi reduse.

Când sunt anunțate primele ninsori

Primele ninsori în România ar putea să apară la finalul lunii noiembrie, atât în București, cât și în cele mai înalte zone de la munte, unde temperaturile vor fi în scădere. Ar urma să înceapă să ningă pe 25 noiembrie, în majoritatea zonelor țării.

Luna ianuarie 2025 vine cu ninsori abundente, când temperaturile vor fi mult mai scăzute și vor atinge pragul înghețului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”