Vremea la început de septembrie 2024: temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei! Regiunile în care se vor semnala precipitații

  • Publicat:
Vremea la început de septembrie 2024: temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei! Regiunile în care se vor semnala precipitații
Prognoza meteo la început de septembrie 2024. foto: freepik

La început de septembrie, temperaturile în România sunt mai ridicate decât cele normale, informează meteorologii. Precipitațiile nu vor lipsi în anumite zone ale țării. 

ANM a anunțat că temperaturile se vor situa peste cele specifice, până la jumătatea lui septembrie,  în toată ţara. Specialiștii prognozează că temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Cantitatea de precipitaţii va fi deficitară în primele trei săptămâni ale lunii septembrie.

Prognoza meteo la început de septembrie 2024

Săptămâna 26 august – 2 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

„La începutul săptămânii viitoare, valorile termice vor fi în creştere de la o zi la alta, astfel vremea va deveni cãlduroasã în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentalã și în jumãtatea de sud a Moldovei. În aceste regiuni și disconfortul termic va fi în accentuare, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depăși 80 de unitãţi. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în zonele de munte și prin nord-vestul teritoriului.

Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori termice spre finalul săptămânii viitoare”, spun specialiștii de la ANM.

Săptămâna 2-9 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă uşor deficitară în cea mai mare parte a ţării.

În Muntenia, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”