Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.
În materialul video, am decis să dezbatem un subiect încă fierbinte pentru toată lumea: este vorba despre pandemie, perioadă care a venit la pachet atât cu multe neajunsuri, dar şi cu multe provocări şi oportunităţi. Un câştig pentru mulţi dintre cei care au lucrat acasă este că au avut mai mult timp, timpul pe care îl petreceau în trafic. Însă de multe, acest timp nu a putut fi alocat relaxării din cauza suprasolicitării asociate cu şcoala şi grădiniţa on line.
O altă mare problemă a fost teama de îmbolnăvire, cazurile grave de coronavirus fiind asociate şi cu boli preexistente precum hipertensiunea sau obezitatea. Însă această perioadă ar putea fi privită drept oportunitate pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos, tocmai pentru a reduce riscul pe termen lung al contractării unor infecţii.
De asemenea, pandemia a fost şi prilej pentru reamintirea sau însuşirea ca la carte a regulilor de igienă şi de menţinere a distanţei sociale. Dar tot pandemia a însemnat o creştere a consumului de măşti şi mănuşi din material plastic, plastic responsabil pentru poluarea mărilor şi oceanelor.
În plus, timpul petrecut alături de familie a dus şi la consolidarea relaţiilor şi la o implicare profundă în educaţia copiilor. Însă pentru multe persoane acest timp a scos la iveală conflictele, multe degenerând în violenţă domestică.
Despre toate acestea şi multe alte aspecte ale pandemiei, stau de vorbă în materialul video Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”