Prezent în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, Emilio Ghaman, maestru în Feng Shui, bioenergoterapeut și psihoterapeut, dezvăluie ce este cu adevărat Feng Shui-ul, modul prin care acesta ne poate ajuta și contribuția pe care o are asupra vieții noastre.
Emilio Ghaman identifică Feng Shui-ul ca pe o știință care provine din China, încă din secolul IX Î.Hr. Feng Shui-ul este o artă de a ne aranja mediul înconjurător, de la casă, birou, apartament și chiar grădină.
Mai mult de atât, maestrul aduce explicații în ceea ce privește curiozitatea oamenilor la întrebarea „Contravine Feng Shui-ul religiei?” Acesta mărturisește că nu contravine religiei din simplul fapt că este o știință. „Este doar o știință și nu poate să contravină niciunui cult sau niciunei religii. Merg în paralel”, adaugă invitatul.
La bază, toate școlile de Feng Shui tratează aceeași problemă, același subiect și aceeași situație, însă intervine și amprenta maestrului. Emilio recomandă ca debutul să fie întotdeauna cu școala tradițională de Feng Shui.
Feng Shui-ul tradițional înseamnă a armoniza spațiul tradițional pe care aplicăm această știință din perspectiva punctelor cardinale pe toate cele 9 sectoare care se găsesc în fiecare spațiu.
„Fiecare sector corespunde cu o arie a vieții noastre. Spre exemplu, dacă am grijă ca energia sectorului de Nord să fie bine armonizată, aceasta este armonia pe care o aduc în planul meu profesional. Sectorul de Nord guvernează cariera. Dacă sunt interesat de a repara, a spori sau a aduce un plus de energie romantică, mă voi orienta către sectorul de Sud-Vest, pentru că este sectorul căsătoriei și sectorul energiei matriarhale”, explică maestrul Emilio Ghaman.
Mai mult de atât, acesta aduce în prim-plan tehnica celor 5 elemente care poate fi învățată în cadrul școlilor de Feng Shui.
„Tehnica celor 5 elemente poate fi găsită în toate metodele Feng Shui, pentru că cele 5 elemente pot amplifica energia unui sector sau o pot altera”, adaugă invitatul. Aceste 5 elemente sunt: pământul, metalul, focul, apa și lemnul.
Emilio Ghaman mărturisește că fiecare sector din casă corespunde unui element. Sectorul de Nord este un sector de apă, Nord-Vest este pământ, Est și Sud-Est sunt sectoare de lemn, Sud este un sector de foc, Sud-Vest este un sector de pământ, iar Vestul și Nord-Vestul sunt sectoare de metal.
„Lemnul îmi generează foc, iar dacă vreau să amplific un sector de foc cum este sectorul de Sud, pot să folosesc elemente corespondente focului, dar nu trebuie să pun neapărat foc. O culoare roșie sau o culoare cu pigment roșu simbolizează focul și atunci aduc putere acestui sector sau pot să pun elemente de lemn”, adaugă maestrul Emilio Ghaman.
Mai mult de atât, invitatul explică o altă zonă, cea a iubirii. Acesta aduce în evidență sectorul de Sud-Vest, care este un sector de pământ.
„Pot să folosesc foc pentru a genera pământ. Atunci, în Sud-Vest pot să folosesc elemente în culori de pământ, piatră, cristale, sau pot să folosesc pentru stimularea energiei de cuplu chiar și o fotografie sau un tablou cu pigment roșu sau o pictură abstractă cu un cuplu”, mărturisește invitatul.
În final, Emilio Ghaman oferă detalii despre școala stelelor zburătoare. Acesta mărturisește că în Feng Shui stelele zburătoare reprezintă influențe energetice ale perioadei, pe 20 de ani. Există stele anuale și stele lunare. Atunci când se analizează un spațiu, este bine să se țină cont de absolut toate aceste influențe.
„În principal, ca și artă, Feng Shui-ul vorbește despre armonizarea spațiului de locuit sau a oricărei încăperi în care îți petreci timpul. Energia din spațiul în care ne aflăm ne poate influența toate domeniile vieții noastre”, încheie Emilio Ghaman.