Ceaiul pe care TREBUIE să îl consumi în luna iunie. Lidia Fecioru: „E și antibacterian și antiviral…” VIDEO

  • Publicat:
Ceaiul pe care TREBUIE să îl consumi în luna iunie. Lidia Fecioru: „E și antibacterian și antiviral...” VIDEO

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, recent, despre ceaiul pe care este bine să îl bei în luna iunie. Este ușor de preparat, se consumă pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de ora mesei. 

Acesta are la bază o plantă care are o mulțime de beneficii pentru organism și o să te facă să te simți extrem de bine.

Podbalul, planta cu proprietăți miraculoase

Ceaiul de podbal este recunoscut pentru efectele sale calmante asupra tusei și a altor afecțiuni respiratorii.

Bogat în mucilagii, compuși care formează o peliculă protectoare asupra mucoaselor, ceaiul de podbal ajută la calmarea iritațiilor gâtului și la reducerea inflamațiilor.

In egala masura, acesta poate fi benefic în tratarea bronșitei, astmului și a altor probleme respiratorii datorită proprietăților sale expectorante.

„Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. E foarte bun și ar fi bine să ne luăm să facem ceai din el.

Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie”, a explicat Lidia Fecioru, pentru Antena 3.

Cum se prepara ceaiul de potbal?

Pentru a prepara ceaiul de podbal, se recomandă infuzarea unei lingurițe de frunze uscate în 250 ml de apă fierbinte timp de 10-15 minute.

Se poate consuma de două-trei ori pe zi pentru a beneficia de efectele sale terapeutice.

„Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme. E foarte bun, dulceag, nu e amar”, a mai spus Lidia Fecioru.

Deși utilizarea podbalului este interzisă în anumite țări, oamenii de știință au dezvoltat variații ale acestei plante care nu conțin acei compuși nocivi și care sunt o alternativă sigură pentru utilizarea în suplimentele pe bază de plante. Totuși, cel mai bine este ca aportul să fie moderat pentru a evita orice efecte adverse.

Dacă o persoană bea ceai de podbal, e indicat să nu depășească o cană, cel mult două pe zi, pe o perioadă de cel mult 3 luni. În cazul utilizării tincturii de podbal, și aceasta trebuie utilizată numai conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Citește și: Ceaiul minune care ajută la arderea grăsimilor și vindecă infecțiile | Lidia Fecioru, bioenergoterapeut: „E amar ca fierea, dar foarte bun…”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc