Chirurgia dentară fără frică și procedurile moderne pentru inserarea implantului dentar

Astăzi vorbim despre chirurgia dentară și procedurile moderne pentru inserarea implantului dentar.
  • Publicat:
Chirurgia dentară fără frică și procedurile moderne pentru inserarea implantului dentar
Chirurgia dentară fără frică și procedurile moderne pentru inserarea implantului dentar

Astăzi vorbim despre chirurgia dentară și procedurile moderne pentru inserarea implantului dentar. Alături de invitatul emisiunii am trecut în revistă mai multe capitole, cum ar fi teama de dentist, implanturile dentare, medicina dentară modernă și, foarte important, aflăm câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru a-și reface dantura. Toate acestea le-am discutat alături de Dr. Bogdan Licsăndroiu, fondatorul Clinicii Ciso Medical București, medic stomatolog doctorand în medicină dentară, cu competență în implantologie orală și restaurări protetice cu sprijin implantar.

Tratamentul cu implant dentar: cum decurg lucrurile azi în cabinet

„Când vorbim de implant dentar, vorbim de acele piese, care pur și simplu se inserează în osul maxilar. Dacă acum 10-15 ani vorbeam, de exemplu, în cazul unui pacient edentat total, adică vorbim de un pacient care nu mai are niciun dinte, atunci se putea ajunge să-i inserăm și 12 implanturi prin noile metode. Da, acum putem cu patru implanturi să avem o lucrare și pentru toată viața”, ne-a spus Dr. Bogdan Licsăndroiu.

Teama de durere și metodele de implantare fără durere

„Metode de implantare fără durere există. Dacă folosim anumite proceduri, nu înseamnă că venim cu un implant și-l implantăm. Și nu, doar nu este același implant, dar trebuie să folosim aceasta în analgosedare, de care vorbeam înainte, pentru că pacientul va fi mult mai liniștit. Nu va percepe durerea, organismul, nici el nu va percepe trauma. Da, totuși, este o traumă, se lucrează acolo și ce e cel mai important, că vindecarea se face mult mai bine, mult mai rapid (…) Să nu se înțeleagă că această analgosedare înseamnă acea anestezie generală. Nu, este o anestezie administrată pe venea și monitorizată cu strictețe de către medicul ATI-st. Nu este făcută fără ATI, fără anestezist”, ne-a explicat Dr. Bogdan Licsăndroiu, fondatorul Clinicii Ciso Medical București.

Urmărește materialul integral pentru mai multe informații pe canalul nostru de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult