Se știe că vara se ating adevărate recorduri în ceea ce privește consumul de înghețată. Piața abundă de sortimente, de la cele mai calorice, bogate în zahăr și grăsime, până la variantele light, cu îndulcitori. Copiii o preferă și o cer ca fel principal la fiecare masă. Adulții o consumă la desert, dar și alături de alte prăjituri sau în cafea. Există și o mulțime de rețete sănătoase de preparat acasă, fie clasic, fie cu ajutorul mașinilor de înghețată.
Ciocolata, vanilia, fructele, cafeaua și nucile, alături de zahăr și de smântână sunt ingredientele favorite pentru acest desert ale cărui origini sunt atribuite perșilor, romanilor și chinezilor.
Însă dincolo de gust și de calitate mai slabă sau mai bună, înghețata vine la pachet și cu calorii. Să nu uităm că este un desert și că excesul nu ar trebui privit cu relaxare, într-o perioadă în care epidemia de obezitate este în floare. Așa că înghețata este și ea sub vizorul nutriționiștilor. Să vedem ce părere are medicul primar dermatolog Mihaela Bilic despre acest desert popular!
„E adevărat că producătorii numesc înghețată deserturi care sunt din ce în ce mai bogate în zahăr, grăsime și fructe uscate. Până și înghețata nu mai e ce a fost, un banal cornet vafă. Dar înghețata are totuși o mulțime de beneficii și avem argumente pentru a o considera desertul cel mai prietenos cu silueta. Ritualul prin care să consumăm corect înghețata ar fi să o scoatem din congelator și să o lăsăm câteva minute la temperatura camerei. Aceasat pentru ca, atunci când o consumăm, să nu fie foarte dură. Consistența cremoasă este esențială pentru atingerea satisfacției și a plăcerii gustului” spune dr. Mihaela Bilic.
Mai multe informații despre înghețata consumată corect puteți afla din intervențai video din CSID.RO Live a medicului Mihaela Bilic!