Consumul de alcool și somnul insuficient sunt cunoscuți drept dușmai ai siluetei și sănătății, așa cum accentuează în interviul video pe care ni l-a acordat Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.
Cori Grămescu este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de fitness și consultanți de nutriție din România. De -a lungul carierei sale, Cori Grămescu a antrenat și sfătuit mii de femei în ceea ce privește slăbirea, tonifierea și menținerea greutății optime.
În primul rând, alcoolul este o sursă de calorii, iar dacă alegem să consumăm bere și vinuri dulci, acestea vin la pachet cu un surplus nedorit de calorii pentru organism. Și nu ar fi nimic rău dacă le-am consuma ocazional, în cantități mici, adică în medie două pahare de 125 ml pe săptămână.
În plus, alcoolul este aproape întotdeauna asociat cu mesele copioase. Alcoolul generează și senzația de foame, ne relaxează și ne aduce în situația de a consuma alimente hipercalorice, cu multe grăsimi și zahăr. Mai mult, dacă bem alcool și mâncăm grăsimi, ficatul se va concentra pe procesarea alcoolului, iar grăsimile se vor depozita.
Alături de alcool, somnul insuficient este un alt dușman al greutății noastre. În primul rând, dacă nu dormim 7, 8 ore pe noapte, vom fi obosiți peste zi și vom încerca să ne luăm energia din alimente precum dulciurile sau făinoasele.
La ora actuală, tot mai multe persoane se confruntă cu insomnii, au o calitate precară a somnului sau nu dorm suficient. Aceste probleme apar pe fondul sedentarismului, a petrecerii timpului în fața ecranelor sau a calității îndoielnice a alimentației. Și consumul excesiv de alcool seara târziu afectează calitatea somnului și în timp, poate duce la probleme de sănătate.
Acumularea de kilograme în plus este un semn care ar trebuie să-i alerteze pe toți cei care consumă alcool în exces și nu dorm suficient. Aceasta pentru excesul ponderal poate fi precursorul unor boli grave precum diabetul, afecțiunile cardiace sau cancerul.
În interviul video, Cori Grămescu explică pe larg impactul alcoolului și al somnului insuficient asupra stării de sănătate a organismului.