Atunci când căutăm fondul de ten potrivit pielii noastre, opțiunile pe care le avem pot fi copleșitoare. Cu atât de multe texturi, formule și ingrediente, tot este posibil să nimerim un produs care să nu se potrivească nevoilor noastre. Îți prezint în continuare câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi fondul de ten, în funcție de nevoile pielii.
Pentru tenul acneic este recomandat un fond de ten cu acoperire medie spre mare. Atunci când aplici produsul folosește o pensulă curată sau un burețel astfel încât aplicarea să fie uniformă. Optează pentru formule care au în compoziția lor ingrediente care luptă împotriva acneei, precum acidul salicilic.
Pentru tenul îmbătrânit, optează pentru un fond de ten lichid, astfel încât produsul să nu se strângă prin liniile fine și riduri și să le accentueze. Ai nevoie de produse hidratante, cu formule ușoare care să permită tenului matur să fie luminos și voluminos.
Pentru pielea uscată ai nevoie de un fond de ten cu acoperire ușoară și cu o formulă hidratantă. Când aplici produsul folosește degetele și presează fondul de ten în piele astfel încât acoperirea să fie pe termen lung.
Pentru tenul gras optează pentru un fond de ten cu acoperire medie spre mare. Atunci când aplici produsul folosește un burețel și evită aplicarea lui cu ajutorul degetelor pentru că excesul de grăsime poate fi transferat și riști să-ți ruinezi machiajul.
Pentru tenul mixt poți opta pentru un fond de ten mat, în special în zona T, iar pentru mai multă strălucire nu ezita să folosești iluminatorul în punctele înalte ale feței. Asta înseamnă pe partea înaltă a pomeților, pe puntea nasului,, pe arcul lui Cupidon, arcade și colțurile interne ale ochilor. Acoperirea o poți face în funcție de cantitatea de produs de care ai nevoie, dar și în această situație încearcă să eviți aplicarea fondului de ten cu ajutorul degetelor în zonele uleioase pentru a nu bloca porii.
Pentru tenul sensibil ideal este să eviți produsele cu parfum sau care sunt prea grele pentru ten și nu-l lasă să respire, pentru că trebuie să ții la distanță factorii agresivi care îți pot afecta pielea.