Cum ne hidratăm corect tenul? Medic dermatolog român dezvăluie secretul

Cum ne hidratăm corect tenul aflăm dintr-un interviu realizat cu dr. Cristalia Rusu, medic primar dermatolog.
  • Publicat:

Întărirea barierei de protecție a pielii este un pas esențial în rutina de îngrijire a oricărui tip de ten. Hidratarea este esențială în acest sens, mai ales dacă vrem să apărăm tenul de factorii care ne pot agresa pielea zilnic. Cum ne hidratăm corect tenul aflăm dintr-un interviu realizat cu dr. Cristalia Rusu, medic primar dermatolog.

Cum ne hidratăm corect tenul și ce presupune acest pas?

„Hidratarea pielii este pasul esențial în a păstra o piele frumoasă, luminoasă și tânără. Dar când vorbim despre hidratarea pielii nu vorbim despre piele în ansamblu. Vorbim despre stratul superficial care este format din corneocide. Așa se numesc aceste celule, iar funcția lor este cea de barieră protectoare față de efectele nocive ale factorilor externi. Acestea conțin lipide care ne oferă o luminozitate la nivelul pielii. Doar că aceste celule sunt acoperite de o membrană, un film hidrolipidic. Cum îi spune și numele, conține apă și lipidă. Ce se întâmplă atunci când acest strat nu mai conține aceeași concentrație de apă și lipide? În principiu cam 10-15% din nivelul lui scade, iar pielea noastră se deshidratează. Deci hidratarea pielii reprezintă abilitatea pielii noastre de a menține apa în interior, iar atunci pielea noastră va fi mult mai luminoasă, mult mai tânără, mult mai frumoasă”, ne-a explicat Dr. Cristialia Rusu, medic primar dermatolog.

Întrebată care sunt semnele care anunță o piele deshidratată, dr. Cristalia Rusu a menționat că „Pielea deshidratată este o condiție a pielii. Nu este un ten uscat. Este o diferență între tenul uscat și tenul deshidratat. Atunci când pielea noastră este deshidratată înseamnă că nu avem suficientă apă în interior. Cum facem să păstrăm apa în interior? Bineînțeles, trebuie să avem un echilibru în tot ceea ce facem. Pe lângă alimentația corespunzătoare, lichidele pe care le ingerăm la nivel celular, trebuie să avem și o rutină de îngrijire adecvată (…) Nu mai este la fel de netedă, nu mai este la fel de catifelată, o simțim aspră, ne strânge. Cam acestea sunt simptomele principale. Ne strânge pielea dimineață când ne trezim și bineînțeles, se ridează mult mai ușor. Îmbătrânim un pic mai repede”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult