Cum să cureți în mod corect ecranul televizorului. Trucul pe care toți românii trebuie să-l știe VIDEO

  • Publicat:
Cum să cureți în mod corect ecranul televizorului. Trucul pe care toți românii trebuie să-l știe VIDEO

Cât de des trebuie să faci o curățare de ecran TV, care sunt instrumentele potrivite și nepotrivite pentru asta și ce substanțe sunt recomandate? Iată toate informațiile de care ai nevoie pentru a te ocupa de asta fără să lași în urmă pete sau, și mai rău, zgârieturi.

Cum și cu ce se curăță corect ecranul televizorului

Pentru îndepărtarea prafului și scamelor, veți avea nevoie de o lavetă din micro fibră sau un pămătuf și o rolă pentru scame.

Pentru o curățare de ecran TV mai aprofundată, e bine să aveți la îndemână fie alcool izopropilic dacă aveți un model de televizor mai vechi, care are acea protecție din sticlă deasupra ecranului, fie o soluție dezinfectantă specială pentru electronice.

Dacă aveți o pată foarte rezistență – poate că sucul copilului dvs. cel mic a stropit și s-a uscat pe ecran – puteți încerca un amestec foarte diluat de apă distilată și săpun de spălat vase delicat.

În timp ce va curățați televizorul, nu uitați să va curățați telecomanda saturată de germeni. Înainte de a începe, scoateți bateriile și puneți capacul la loc pe compartimentul pentru baterii, apoi puteți să o ștergeți cu o soluție.

Pașii pentru curățarea în siguranță a televizorului

  • Închide televizorul și lasă-l să stea închis câteva minute, înainte să îl scoți din priză
  • Îndepărtează praful și scamele folosind laveta/pămătuful
  • Folosește rola pentru scame pentru a îndepărta praful de pe difuzoarele televizorului și alte zone greu accesibile
  • Curăță zonele prin care televizorul se ventilează, pentru ca ele să nu fie blocate de praf și să poată elimina căldura creată de aparat în timpul funcționării
  • Aplică soluția de curățare pe lavetă, nu direct pe televizor și șterge ecranul cu ea
  • Folosește o lavetă uscată pentru a îndepărta umezeala de pe zonele în care ai insistat pentru a scoate urmele mai dificile

Curățați ecranul televizorului în mod regulat, dar nu zilnic. Se recomandă cel puțin odată pe săptămână, de preferință de două ori pe săptămână.

Citește și: Boala care te poate ucide dacă te uiți prea mult la televizor. Ce riști dacă nu te miști cu orele

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc