Dana Sota a demonstrat la vârsta de 57 de ani că nu este deloc dificil să te împrietenești cu timpul. Mai mult, vedeta ne-a expliat că este nevoie de disciplină pentru a-ți forma o rutină, iar sportul și alimentația sănătoasă nu trebuie neglijate. În acest sens, Dana Sota, consultant de beauty și wellness, ne-a vorbit despre stilul ei alimentar, dar și sporturile pe care le practică și care o ajută să se mențină în formă.
Dana Sota a mărturisit că dacă ar fi ceva ce regretă este că s-a apucat de sport foarte târziu, aspect care i-a provocat și câteva probleme de sănătate. Încă de la vârsta de 30 de ani, vedeta a început să se împrietenească cu activitățile sportive și de atunci, acestea sunt nelispite din viața ei.
”Am început cu aerobic când aveam 30 și ceva de ani și de la aerobic mi s-a și tras această problemă pe coloană. Nu de la sportul în sine, ci pentru că nu l-am făcut cum trebuie, cu antrenor, nu eram încălzită, am făcut niște mișcări nepotrivite. Experiența a fost traumatizantă și mi-am jurat că nu voi mai trece prin așa ceva niciodată. M-am apucat serios de sport. Recuperarea a fost foarte grea, m-am apucat de gimnastică medicală după acea intervenție, după care am făcut fitness 15 ani. Apoi am început să fac yoga și pilates”, ne povestește Dana Sota.
Întrebată dacă urmează o anumită dietă, Dana Sota povestește că de-a lungul timpului a încercat diverse diete.
”Am încercat să fiu vegetariană, dar pentru că așa s-a întâmplat, nu pentru că mi-am impus. M-am simțit foarte bine, dar după doi ani am renunțat pentru că simțeam că mi s-a răcit corpul. Nu mâncam numai vegetarian, mâncam raw-vegan. Simțeam că am nevoie de o masă caldă și atunci am ajuns la un compromis cu ceea ce sunt și astăzi: în jur de 80% vegetarian și 20% brânză, pește”, explică vedeta.
De asemenea, putem spune că este o norocoasă, deoarece nu este deloc prietenoasă cu dulciurile, iar acesta a fost primul pas prin care a reușit să îndepărteze principalul dușman care duce nu doar la accelerarea procesului de îmbătrânire, ci și la numeroase boli: zahărul.
”Zahărul, nu numai că îngrașă și poate duce la obezitate, boala secolului nostru, mai poate duce la acel fenomen de glicație, atunci când molecula de zahăr se lipește de molecula de colagen și o strică. Astfel pielea devine flască, ridată. Nu avem nevoie de asta”, explică Dana Sota.