Amorțelile de la nivelul mâinilor. Cu siguranță, v-ați confruntat cel puțin o dată în viață cu acest simptom. Aceasta dacă ați dormit doar pe o singură parte de exemplu sau dacă ați stat în frig. Amorțelile pot afecta orice zonă a corpului, dar cel mai des apar la extremități.
Amorțelile sunt însoțite de furnicături sau chiar de pierderea sensibilității cutanate. De asemenea, amorțelile pot fi însoțite de senzația de ace, înțepături sau arsuri la nivelul membrului afectat. Amorțelile sunt cauzate de scăderea fluxului de sânge sau de afectarea nervilor și diferă de paralizie.
În cazul amorțelilor, sensibilitatea este cea afectată, în timp ce pralalizia implică pierderea capacității de mișcare a membrului afectat.
Amorțelile pot fi trecătoare sau persistente și pot fi însoțite de anxietate, urinare frecventă, dureri, spasme musculare, erupții cutanate sau sensibilitate la atingere.
Atenție maximă la amorțelile persistente pentru că pot anunta boli grave. Printre principalele cauze ale amorțelilor se numără: traumatismele, degerăturile, tromboza venoasă profundă, boala arteriala periferică, osteoporoza, hernia de disc, discopatia degenerativă, lombosciatica, sindromul de tunel carpian, tumorile cerebrale, intoxicația cu metale grele, deficitul de vitamina B12, hipotiroidia sau lupusul.
Așadar amorțelile pot avea o mulțime de cauze și nu trebuie neglijate. Dacă persistă, trebuie semnalate medicului.
Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!