Una dintre soluţiile facile pentru cei care au probleme cu vederea este purtarea lentilelor de contact. Beneficiile sunt numeroase: lentilele de contact sunt uşor de folosit, îmbunătăţesc vederea periferică, plus că poţi purta fără probleme ochelari de soare. Am discutat cu medicul oftalmolog Andrei Filip despre avantajele, dar şi dezavantajele purtării lentilelor de contact.
Dr. oftalmolog Andrei Filip a povestit în cadrul interviului despre apariţia primelor lentile de contact, dar şi despre evoluţia acestora în timp. Faptul că s-a schimbat materialul din care sunt făcute şi acum există unul foarte subţire şi perfect tolerat de organism a transformat lentilele de contact într-o alternativă foarte bună pentru purtătorii de ochelari. Pentru acei purtători de ochelari care, fie nu sunt candidaţi pentru operaţiile cu laser de micşorare a dioptriilor, fie nu vor să facă acest lucru.
Pe lângă faptul că purtătorul de lentile nu mai este limitat de ramele ochelarilor, el poate purta şi ochelari de soare (care, altfel, ar fi trebuit să fie făcuţi cu dioptrii). Plus că sunt simplu de aplicat, fie că e vorba de o pereche pe care o porţi zi de zi o anumită perioadă de timp ( de principiu o lună), fie că e vorba de lentile de unică folosinţă.
Dr. Andrei Filip a explicat care sunt cazurile în care nu se pot purta lentilele de contact şi de ce. Dacă respectă igiena aplicării şi scoaterii lentilelor de contact, marea majoritate a oamenilor nu ar trebui să-şi facă probleme cu privire la efectele adverse. Dacă, însă, le poartă timp îndelungat la piscină (unde există clor), la mare (în apă sărată şi nisip), pot apărea infecţii sau alte probleme.
Pentru a şti tot ce e nevoie despre lentilele de contact, materialul video cu Dr. Andrei Filip îţi va răspunde întrebărilor tale!