Despre acidul hialuronic știm că este o substanță ideală pentru corectarea micilor defecte sau chiar pentru păstrarea unui aspect tânăr al pielii.
De asemenea, acidul hialuronic este folosit atât în cosmetică, cât și în medicină, iar Dr. Irina Cudrițchi, medic specialist dermato-venerologie, ne explică modurile în care poate fi folosit și care sunt candidații ideali pentru aceste proceduri. Mai mult, alături de specialist am reușit să demontăm cel mai des întâlnite mituri despre acidul hialuronic.
Multe femei care trec pragul cabinetului pentru o procedură estetică, în special în privința volumizării sau corectării buzelor, se gândește că în urma injectării cu acid hialuronic nu se poate obține un efect natural. Greșit. Dr. Irina Cudrițchi susține că ”se poate obține un look natural”, iar femeile nu ar trebui să se mai îngrijoreze de acest aspect.
Pe lângă acest lucru, cantitatea de acid hialuronic necesară pentru a se observa o schimbare diferă de la o persoană la alta. Mai exact, o femeie care are buzele subțiri și care-și dorește un aspect natural poate avea nevoie de 0.5ml sau chiar 1ml. Aceste aspecte sunt stabilite împreună cu medicul specialist în funcție de nevoile și dorințele ficărei persoane.
Dacă te temi că buzele vor rămâne pentru totdeauna ca după prima injectare, află că această substanță se absoarbe foarte repede, mai ales dacă nu este întreținut. Pentru a menține efectul, ideal este să te hidratezi corespunzător și să eviți ședințele la solar. Odată ce acidul hialuronic este absorbit (în 6-9 luni sau poate chiar mai devreme, depinde cum ai grijă de acest aspect), buzele revin la forma inițială dacă nu îți dorești să menții efectul.
În privința durerii și a semnelor care pot rămâne în urma procedurii, află că acestea sunt minime. Injectarea cu acidul hialuronic nu este dureroasă, mai ales că se folosește o cremă anestezică, dar se simte un oarecare disconfort.