Este normal ca părul să ne pice în medie undeva la 50-100 de fire pe zi. Deși este greu să cuantificăm sunt câteva semne care ar trebui să ne alarmeze, să facem o vizită la medicul dermatolog care, ulterior, ne va recomanda tratamentul potrivit în funcție de nevoile noastre și care să ne ajute să obținem un păr sănătos.
”Tratamentul depinde de tipul alopeciei. Alopecia cel mai des întâlnită este alopecia androgenică, apare în special la bărbați, dar poate să apară și la femei mai frecvent după menopauză și se datorează excesului unui hormon masculin care se numește dihidrotestosteron. Dacă vorbim de alopecia autoimună, atunci ca și tratament medicamentos, se pot face aplicări locale cu corticosteroizi, injectări cu corticosteroizi. După ce reușim cu acest tratament medicamentos să ținem afecțiunea în frâu, începe și cu tratamentele care sunt foarte des folosite, respectiv: injectarea cu plasmă îmbogățită cu trombocite, mezoterapia, fototerapie cu laser de joasă intensitate și microneedling”, ne explică dr. Manuela Răvescu, medic dermatolog.
Căderea părului este o problemă des întâlnită chiar și la bărbați, un aspect ce îi sperie și îi determină să ia măsuri încă din timp sau chiar să prevină.
”Îmi vin foarte mulți pacienți încă de la primele semne. Cum văd că părul începe să se rărească, nu așteaptă să apară acele arii din creștet sau de la frunte care sunt lipsite de păr. Este foarte bine că vin din timp pentru că noi putem să stimulăm cu acest PRP sau microneedling sau cu mezoterapia foliculii piloși care sunt acolo și putem să încetinim mult căderea părului. Dacă într-un final apare alopecia și persoana este deranjată de acest aspect se poate face transplant de păr și pe părul nou pe care îl obține în urma intervenției chirurgicale, care este tot părul lui luat din zone bogate, facem PRP, microneedling, mezoterapie pentru că afecțiunea va continua să evolueze”, explică specialistul.