Invitată în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea Perminova, Simona Carniciu, doctor în științe medicale și medic specialist în nutriție și boli metabolice, a vorbit despre alimentația nefastă de tip fastfood.
„Alimentele clar îți fac ceva, bine sau rău. Și toate aceste alimente, de tip fastfood sau tot ce cumpărăm care e plin de aditivi și unde valorile nutriționale sunt sărace, sunt reduse – fără vitamine, fără minerale, fără fitonutrienți nu fac decât să ducă la slăbirea celulelor, a organelor și-ntr-un final a organismului. Nu îți vei da seama de ce ești depresiv, de ce nu mai ai atât de multă eficiență la muncă, de ce ai nervi pe toată lumea, de ce ai intrat în burnout, de ce ți-a apărut hipertensiune arterială, de ce te îngrași” a precizat Simona Carniciu pentru Andreea Perminova.
Tot aceasta a adăugat și faptul că mâncând o singură masă pe zi, rata metabolismului scade și duce asfel la îngrășare.
„Dacă mă întrebați pe mine, fastingul ideal este să ai măcar 8 ore în care să mănânci. Adică dacă îți iei de pildă două mese și mai îți iei o gustare între cu un fruct, atunci ești în regulă”, a menționat medicul specialist în nutriție.
Conform acesteia, în cele 8 ore în care mănânci nu îți scade rata metabolică. Fastingul este sănătos atât timp cât și alimentele pentru care se optează sunt și ele sănătoase: „Dacă ai un regim alimentar în care mănânci mezeluri și fastfood, nu mai vorbim de un stil de viață sănătos. Deci hai să gândim fastingul ca o metodă de regim de viață sănătos”.
„Dacă am ține cele două mari posturi anuale, din punct de vedere religios sau nutrițional sau ambele, cum ar fi ideal, am fi foarte sănătoși”, a ținut să specifice medicul pentru emisiunea „Înapoi în viitor”.
Mai mult, tot Simona Carniciu a mai adăugat și faptul că a mânca cât îți e suficient, este benefic. În momentul în care te îndestulezi, îți faci rău: „Ce mănânci peste devine otravă, e împotriva ta”.
Întrebată de Andreea Perminova despre cum putem slabi, în special atunci când ultimele kilograme de dau bătăi de cap, Simona Carniciu a exemplificat: „Depinde foarte mult și ce înseamnă acele ultime kilograme. Pentru că ele pot înseamna un țesut adipos în zona abdomenului sau chiar în abdomen, grăsime viscerală, care să fie foarte încăpățânată în a dispărea de acolo. Ei bine, ele sunt încăpățânate cu un motiv pentru că țesutul adipos abdominal este un depozit, depozit de tot ce e rău: de la metale grele, la aditivi, la conservanți.”
Conform spuselor medicului, o viață trăită în excese culinare duce la depozitarea grăsimilor în zona abdominală și la stocarea lor pe termen lung. Un stil de viață extrem de sănătos, în schimb, poate sprijini procesul de slăbire.
Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitată dr. Simona Carniciu, poate fi urmărită mai jos: