Infertilitatea în cuplu și fertilizarea in vitro. Dr. Ruxandra Dumitrescu: „1 din 4 perechi infertile nu au motive medicale”

Despre infertilitatea în cuplu și fertilizarea în vitro ne-a vorbit Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie.
Infertilitatea în cuplu și fertilizarea in vitro. Dr. Ruxandra Dumitrescu: „1 din 4 perechi infertile nu au motive medicale”
Infertilitatea în cuplu și fertilizarea in vitro. Dr. Ruxandra Dumitrescu: „1 din 4 perechi infertile nu au motive medicale”

Dacă ne luăm după statistici, infertilitatea a devenit un fenomen tot mai complex în România și aflăm că că 1 din 5 cupluri se confruntă cu infertilitate. Cauzele sunt multiple, iar ele nu vizează doar femeile, ci și bărbații. Despre infertilitatea în cuplu și fertilizarea în vitro, una dintre soluțiile potrivite cuplurilor care își doresc să devină părinți, ne-a vorbit Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie și ecografie ginecologică, Specializare în medicina materno-fetală.

Infertilitatea în cuplu și FIV

  • Cele mai multe cazuri de infertilitate pot fi depistate prin spermogramă.
  • Femeile cu un indice de masă corporal mare trebuie să slăbească cel puțin 20% din greutate înainte de tratamentul pentru stimulare orvariană.
  • Ca analize care arată șansele de a obține o sarcină, bărbaților li se recomandă spermograma, iar femeilor AMH-ul și ecografia.
  • Candidatul ideal pentru FIV este acela care are o vârstă înaintată, o femeie care nu a rămas niciodată însărcinată, bărbații cu o spermogramă sub 4%, femeile cu AMH-ul mic, femeile cu obstrucție tubară și femeile cu avorturi spontane și defecte genetice.
  • Eșecul de implantare este după două teste negative la embriotransfer.
  • 1 din 4 perechi infertile nu au motive medicale. În această situație este indicată fertilizarea in vitro.

Urmărește interviul integral pe canalul nostru de Youtube, pentru mai multe informații despre infertilitate și ferilizare in vitro.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic primar obstetrică-ginecologie
Medic primar în obstetrică-ginecologie, Dr. Ruxandra Dumitrescu este recunoscută atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional pentru supraspecializarea în tratamentul infertilității cuplului. Experiența în aplicarea metodelor avansate de tratament al infertilității, profesionalismul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”