Nu mai arunca laptele brânzit! E foarte util în gospodărie VIDEO

  • Publicat:
Nu mai arunca laptele brânzit! E foarte util în gospodărie VIDEO

Laptele brânzit nu este întotdeauna un aliment pe care trebuie să îl arunci imediat. Chiar dacă poate însemna că s-a alterat, acesta poate fi folosit în rețete delicioase. Da, ai auzit bine! Iată câteva dintre ele.

Laptele brânzit: ce conține, ce poți face cu el și ce beneficii are

La nivel global, în fiecare zi sunt risipite tone de mâncare. De cele mai multe ori nu avem ce face cu mâncarea sau băuturile care s-au stricat, dar această regulă nu se aplică și în cazul laptelui. Laptele brânzit folosit în rețete este o modalitate excelentă de a reduce risipa alimentară.

Laptele este o emulsie sau coloid de globule de grăsime de unt într-un amestec care conține apă, carbohidrați, minerale și proteine. Acesta acționează că un antiseptic intestinal prin producerea acidului lactic în curs de dezvoltare în intestin, creând astfel un mediu deloc potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor.

Laptele brânzit este întrebuințat îndeosebi pentru a trata febra tifoidă, inflamația apendicelui și infecțiile de colon.

Mai mult, acidul lactic din compoziția produselor lactate fermentate stimulează funcțiile diferitelor glande digestive și favorizează digestia, evitând astfel constipația.

Ce rețete poți face cu laptele brânzit

Laptele brânzit poate fi folosit pentru a înlocui iaurtul, smântâna sau chiar untul din aproape orice rețeta. În egală măsură, cu acest lapte poți face pâine, clătite și chiar prăjituri delicioase.

Dar, de departe, ce poți face cu laptele coagulat este… brânză! Lasă la foc mediu pentru câteva minute, apoi separă zerul. Stinge focul și strânge brânza astfel obținută într-o cârpă. Rețeta video mai jos:

Obișnuiești să consumi salate? Ei bine, laptele branzit poate fi folosit ca dressing delicios. Mai mult, acesta poate schimba gustul atunci când vine vorba de omletă. Înainte de a adăuga ouăle bătute în tigaie, bate-le din nou cu puțin lapte acru și apoi gătește. Vei obține omletă mai cremoasă, cu o textură grozavă pe care o poți savura cu pâine prăjită.

Citește și: Ce poți să faci cu laptele expirat – utilizări incredibile la care nu te-ai fi gândit

La ce se mai poate folosi laptele brânzit

Pe lângă toate acestea, laptele brânzit ne poate îmbunătăți tenul. Dacă ai un ten uscat, aplică o cantitate generoasă de lapte brânzit pe față și masează foarte bine. Lăsă să acționeze circa 10 minute și apoi clătește. Vei avea o față mai netedă și mai străluciotare.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc