Ozonoterapia: indicații și contraindicații

Dr. Mihai Pascu, medic specialist cu experiență în o ozonoterapie și biorezonanța Asyra, ne-a explicat ce este și cum funcționează ozonoterapia.
  • Publicat:

Dacă sănătatea este o prioritate pentru tine îți propun un subiect interesant: ozonoterapia. Această terapie face parte din portofoliul Embrace Holistic Healing SPA din cadrul Casa Timiș și reprezintă viitorul medicinei integrative pentru revitalizare și detoxifiere. Mai multe despre ozonoterapie ne-a vorbit Dr. Mihai Pascu, medic specialist cu experiență în o ozonoterapie și biorezonanța Asyra.

Ce este ozonoterapia și cum funcționează

„Ozonoterapia este administrarea ozonului în scop medical. Ea funcționează la nivel conceptual în felul următor momentul în care ozonul, care este un gaz format din trei, a cărui moleculă este formată din trei atomi de oxigen extrem de reactiv, atât de reactiv încât nu poate fi administrat decât la momentul în care se produce, interacționează cu țesut uman, reacționează cu acizii grași din acest țesut și produce niște substanțe numite specii reactive ale oxigenului sau ozonide, care ele au un impact asupra metabolismului pacientului”, ne-a explicat Dr. Mihai Pascu.

Ce beneficii are ozonoterapia?

„Ozonoterapia este o terapie bazată pe reactivitate, în sensul că ea nu aduce nimic în plus, deci nu este un supliment și nici nu extrage ceva din corp, ci de un anumit tip de semnal metabolic care face ca organismul să se așeze din punct de vedere al funcționării metabolice. Și treaba asta se produce pe foarte multe paliere. În primul rând, face o precondiționare oxidativă, în sensul că la nivel celular celulele vor rezista mult mai bine la ceea ce se numește stres oxidativ cronic, care este dat de toate tipurile de stres pe care le întâmpină pacientul fizic, mental, chimic, medicamentos, poluare ș.a.m.d. care la nivel celular se traduce printr-un exces de oxidare, acei radical liberi care sunt responsabili de fenomenele patologice și chiar și de îmbătrânire”, a adăugat Dr. Mihai Pascu, medic specialist cu experiență în o ozonoterapie și biorezonanța Asyra.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult