Dacă vrei să slăbești, dieta ketogenică poate fi soluția. În dieta ketogenică, 70 la sută sunt grăsimi, 20 la sută proteine și 10 la suta carbohidrați.
Atenție însă: grăsimile sunt cele din alimente sănătoase, pește, ou, avocado, nuci. De asemenea, sursele de proteine și carbohidrați sunt cele sănătoase, fiind excluse zahărul, alcoolul, dulciurile, făinoasele și leguminoasele. Fructele sunt permise ocazional și nu sunt cele foarte dulci.
Dieta ketogenică functionează și după intrarea la menopauză. Aceasta susține dr. Sara Gottfried în cartea sa “Women, food and hormones”.
Medicul american recomandă dieta ketogenică drept soluție pentru reechilibrarea hormonală. Și în Romania, există o mulțime de alimente perfecte în dieta ketogenică.
Ouăle sunt un exemplu. Sunt sănătoase, bogate în proteine și grăsimi de calitate, fier, vitamine, minerale și caroteinoizi.
Altă variantă sănătoasă o reprezintă sardinele. Acești pești mici sunt printre cei mai curați pești din mări și oceane. Conțin proteine, grăsimi sănătoase, seleniu, vitamina D și alți nutrienți.
Nucile românești sunt printre cele mai sănătoase alimente. Au grăsimi bune de tip omega-3, fibre și antioxidanți, excelente în prevenția bolilor cardiace și a cancerului.
Să trecem și la plantele de sezon. Salata verde este unul dintre cele mai valoroase alimente care se poate consuma în orice dietă. Are foarte puține calorii și abundă în vitaminele A, C, calciu, folat, fibre și multi fitonutrienți.
Și nu în ultimul rând, se recomandă untul. Untul conține grăsimi, dar și vitaminele A și E. Unul dintre nutrienții din unt, acidul butiric, este încă cercetat pentru potențiale beneficii în reducerea riscului de cancer de colon și în combaterea obezității.
Un ultim sfat: orice dietă ai ține, nu uita să soliciți și părerea medicului!