“Primul lucru pe care îl simțim este că parcă nu mai reușim să facem față la toate situațiile. Al doilea lucru: se observă de exemplu la persoane care lucrează în IT sau corporații. Ei spun „îmi vine să iau laptopul și să-l arunc afară, nu mai pot, mă depășește.” Acestea sunt semne de oboseală cerebrală.
Nu trebuie să ne biciuim cu tot felul de substanțe energizante, cu tot felul de cafele din ce în ce mai tari. Personal, dacă mă întrebați, beau o cafea de dimineață, încet, după ce mănânc. Cafeaua nu e foarte tare, e un fel de cappucinno. Și mai beau una după-amiaza, tot la fel. În niciun caz nu beau seara sau noaptea. Sunt zone unde se beau 5, 6 cafele pe zi în mod constant. Astfel, se suprasolicită inima, creierul. Nu se poate sta continuu în stare de tensiune.
Prioritățile creierului sunt foarte importante. După ce le rezolvăm, se produce o relaxare. Am făcut, am rezolvat și până la sfârșitul zilei, le-am făcut pe toate. Deci bulibășeala în creier nu este deloc bună” ne-a declarat în CSID.RO Live prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, medic primar neurochirurgie, doctor în științe medicale, Director Științific Spitalul Clinic SANADOR.
Emisiunea integrală dedicată sănătății creierului poate fi urmărită aici: