Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.
De data aceasta, reluăm un subiect fierbinte atât la propriu cât şi la figurat: este vorba despre fumat, un obicei nociv care persistă în ciuda avertismentelor specialiştilor şi în ciuda tuturor studiilor care au pus în evidenţă implicarea consumului de ţigări în afectarea sănătăţii.
În primul rând, vorbim de cancer şi de boli cardiovasculare, pentru care fumatul este un factor de risc dovedit, 90 la sută dintre cancerele de plămâni fiind generate de fumat.
Apoi, vorbim de îmbătrânirea accelerată, dar şi de afectarea dinţilor. În ciuda acestor informaţii verificate prin numeroase cercetări medicale, aproximativ un miliard de persoane din întreaga lume continuă să fumeze.
Se vorbeşte de multă vreme şi de fumatul pasiv, care poate avea efecte similare consumului direct de tutun şi care poate echivala cu jumătate de pachet de ţigări pe zi. De altfel, în ţigară, există în continuare sute de substanţe toxice, alături de nicotină, cea responsabilă pentru dependenţa de tutun.
Descoperiţi în materialul video încă o dată motivele pentru care ar trebui să renunţaţi la fumat, mai ales în perioada pandemiei, ştiindu-se faptul că acest nou coronavirus afectează întreg organismul, iar fumatul creează condiţiile perfecte pentru îmbolnăvirile grave!