Terapia vacuum cu ventuze: ce este și cum funcționează?

Dr. Mihai Pascu, specialist în medicină integrativă, ne-a explicat ce este terapia vacuum cu ventuze, cum funcționează și ce beneficii are.
  • Publicat:

Descoperim astăzi o nouă procedură din portofoliul Embrace Holistic Healing Spa din cadrul Casa Timiș. Dr. Mihai Pascu, specialist în medicină integrativă, ne-a explicat ce este terapia vacuum cu ventuze, cum funcționează și ce beneficii are.

Ce presupune terapia vacuum cu ventuze?

„Terapia în care se folosesc aceste instrumente numite ventuze practic se bazează pe efectul pe care îl are vacuumul asupra țesutului pacientului. În principal este sucțiunea. Este un efect mecanic. Deci în momentul în care tu aplici o ventuză și produci acel vid cu ajutorul unei pompe sau ajutorul unui instrument sau cu după metoda clasică, cu ajutorul unui tampon cu spirt care arde, deci au fost foarte multe modalități de utilizare a acestei terapii. Înăuntru se creează un vacuum care trage în interiorul ventuzei toată zona care este pe care se aplică aceasta, automat apare un mecanism de relaxare, de întindere a țesuturilor și de desprindere a eventualelor aderențe care se fac între straturile zonei respective. Pentru că în organismul nostru fiecare element are o treabă de făcut.

În momentul în care în vecinătate există aderențe sau inflamații care creează limitări și o pierdere a acestui proces de alunecare, de a lucra independent, deja apar dureri, apar tulburări circulatorii, apar în timp. Dacă fenomenul persistă în timp, apar distrofii și în cele din urmă chiar probleme grave, probleme serioase. Și atunci ventuza practic face acest mecanism de tracțiune care relaxează fasciile, chiar și zona pielii, pielea, musculatura subiacentă până la planurile dure, planurile osoase. Cu cât ventuza este mai mare, cu atât efectul vacuumului este mai profund. Al doilea și deloc de neglijat efect al vacuumului este mobilizarea circulatorie. Odată ce el face efectul acesta de sucțiune, se deschide circulația periferică, capilarele periferice se dilată. Și datorită faptului că în organism, în majoritate regiunilor din organism, circulația se face în rețea, deci nu există o ramificație care se termină undeva în țesut, ci sunt mai multe ramificații care sunt interconectate în momentul respectiv.

Practic ea extrage din profunzime lichidele care stagnează limfa, sângele venos, pur și simplu lichidul intercelular, interstițial, pentru că acolo unde această circulație nu este bună, rolul ei fiind în principal de hrănire a țesuturilor, de schimb de substanțe de oxigenare sau de eliminare a dioxidului de carbon din zonă apar de regulă inflamațiile. Și atunci extragerea acestor substanțe, acestor lichide care conțin sigur un exces de deșeuri metabolice, de ce nu chiar și toxine, facilitează de fapt o bună circulație. În regiunea respectivă vine oxigen, vin substanțe nutritive și vin elementele sângelui care țin de partea imunitară și care încep să acționeze în zona respectivă, ea fiind inițial blocată, accesul lor fiind blocat înainte de a aplica ventuza”, a explicat Dr. Mihai Pascu, specialist în medicină integrativă la Embrace Holistic Healing Spa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult